Siirry pääsisältöön

Kalan kulutus 2016

Julkaistu 1.11.2017
  • Suomalaiset kuluttivat kotimaista kalaa neljä kiloa ja tuontikalaa hieman yli yhdeksän kiloa asukasta kohti vuonna 2016. Kotimaisen kalan kulutus on laskettu fileepainona ja tuontikalan kulutus pääosin tuotepainona.
  • Kotimaisista lajeista eniten kulutettiin kasvatettua kirjolohta (1,2 kiloa) ja ulkomaisista lajeista kasvatettua lohta (3,5 kiloa). Tuontilohen kulutus väheni edellisvuoteen verrattuna lähes 15 prosenttia.
  • Kotimaisista luonnonkaloista eniten syötiin muikkua (0,55 kiloa). Seuraavina olivat hauki (0,44 kiloa),  ahven (0,39 kiloa), kuha (0,38 kiloa), siika (0,33 kiloa) ja silakka (0,31 kiloa).
  • Norjalaisen kasvatetun lohen jälkeen eniten ulkomaisista tuotteista kulutettiin tonnikalasäilykkeitä ja –valmisteita, kasvatettua kirjolohta, pakastettua seitiä sekä katkarapuja ja katkaraputuotteita.
  • Kotimaisten luonnonkalojen osalta luvut ovat ennakkoarvioita.
Kotimaisen kalan ja tuontikalan kulutus Suomessa

Allow functional cookies to show the embedded graph.