Tilastolaarissa voit tarkastella maatilojen lukumäärä- ja maankäyttötietoja Maatilarekisteristä sekä Maatalouslaskenta 2010:n tietoja maa- ja puutarhatalouden työvoimasta ja työmäärästä. Voit valita tiedot katseltaviksesi kuvioina tai taulukoina. Linkit-otsikon alla näet uusimmat tiedot. Takaisin maataloustilastot.fi-etusivulle pääset klikkaamalla Matilda-kuvaa sivun yläreunassa.

 

 

  

 

Kuvioiden käyttöohjeet

Maatalouslaskenta 2010: Alueen tiedot

 

1. Alueen tiedot -välilehdellä voit tarkastella tuotantosuunnittain eri muuttujia (maatalous- ja puutarhayritysten lukumäärä, maa- ja puutarhatalouden työvoiman henkilömäärä, maa- ja puutarhatalouden vuosityömäärä ja vuosityömäärä henkeä kohti) haluamallasi aluetasolla (koko maa tai jokin ELY-keskusalueista). Voit valita haluamasi ELY-keskusalueen klikkaamalla sitä vasemmalla olevassa Suomen kartassa. Takaisin koko maan tietoihin pääset klikkaamalla "Koko maa" -painiketta, joka ilmestyy kartan viereen valittuasi jonkin ELY-keskusalueista.

  

 

 

 

 

 

  

2. Valitse muuttuja" -painikkeella voit valita haluamasi muuttujat sivun kahteen pylväskuvioon.

 

 

 

 

 

 

  

3. "Näytä luvut" -painiketta klikkaamalla voit tarkastella kuviossa esitettyjä tietoja lukuina.

 

 

 

  

 

 

 

4. "Taulukot" -painiketta klikkaamalla pääset Tilatolaarin taulukko-osioon.

 

 

 

  

 

 

 

5. Voit lajitella muuttujia klikkaamalla kirjainta.

 

 

 

 

 

 

   

Maatalouslaskenta 2010: ELY-aluevertailu ja Maatilarekisterin tietoja alueittain vuodelta 2011

 

1. Vasemmalla olevasta "Valitse muuttuja" -valikosta voit valita tarkasteltavan muuttujan. Esivalintana on maa- ja puutarhatalouden vuosityömäärä. Voit valita tästä valikosta seuraavat muuttujat:

Ø       Maatalous- ja puutarhayritysten lukumäärä

Ø       Maa- ja puutarhatalouden työvoiman henkilömäärä

Ø       Maa- ja puutarhatalouden vuosityömäärä

Ø       Vuosityömäärä henkeä kohti

 

 

 

 

 

 

  

2. Valitse oikealla olevasta "Valitse tuotantosuunta" -valikosta haluamasi tuotantosuunta. 

 

 

 

  

 

 

 

3. "Näytä luvut" -painiketta klikkaamalla voit tarkastella kuviossa esitettyjä tietoja lukuina. "Taulukot"-painiketta klikkaamalla pääset katsomaan kuvion aihepiirin tietoja Tilastolaarin taulukko-osiossa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maatalouslaskenta 2010: Maatalous- ja puutarhayritysten työvoimatiedot 2010 - Kunnat

  

1. Kunnat-sivulla voit tarkastella tietoja kuntatasolla.  Valitse tuotantosuunta- otsikon alta voit klikkaamalla valita haluamasi tuotantosuunnan. Kuntatasolla voi valita tuotantosuunnaksi joko kotieläintuotannon, kasvituotannon ja muu tuotannon tai kaikkien tuotantosuuntien tiedot ("Yhteensä"). "Taulukot"-painiketta klikkaamalla pääset katsomaan aihepiirin tietoja Tilastolaarin taulukko-osiossa.

 

 

 

 

 

 

  

2. Voit hakea haluamasi kunnan tiedot kirjoittamalla kunnan nimen isolla alkukirjaimella. Huom! Kaksiosaisissa kunnannimissä molempien osien alkukirjaimet tulee kirjoittaa isolla alkukirjaimella. Esim. Yli-Ii, Länsi-Turunmaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Voit lajitella muuttujia klikkaamalla sarakeotsikkona olevaa kirjainta. "Numero"- ja "Kunta"-otsikoita klikkaamalla saat tiedot kuntanumeron tai kunnan nimen mukaiseen järjestykseen.

 

 

 

 

 

 

  

  

Taulukoiden käyttöohjeet

  

1. Taulukoiden yläpuolella olevista välilehdistä voit vaihtaa näytetyt tiedot. Alla olevassa kuvassa valittavina olevat tietojen jaotteluvaihtoehdot ovat koko maa, ELY-keskusalue, ELY-keskusalue ja tuotantosuunta, kunta sekä kunta ja tuotantosuunta.

 

 

 

 

 

 

2. Jos taulukko on pitkä, se jakaantuu usealle sivulle. Voit liikkua sivujen välillä taulukon yläpuolella olevilla nuolipainikkeilla. Taulukon lisätiedot ovat viimeisen sivun lopussa.

 

 

 

Taulukon alla olevilla linkeillä pääset tilaston kuvaukseen, laatuselosteeseen ja tilaston kotisivulle Matilda-maataloustilastot -palvelussa.

 

 

 

3. Voit avata ja tallentaa valitsemasi tiedot PDF-tiedostona tai Excel-taulukkona, jota voit halutessasi muokata. Tilastolaarin ikkunassa usealle sivulle jakautuva taulukko muuttuu yhdeksi taulukoksi, kun sen avaa Excel-muotoisena.

 

 

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ELY-keskus- ja kuntakoodi sekä tuotantosuuntakoodi ovat Excel-taulukoissa piilotettuina tietoina (kuvassa B- ja D-sarake). Saat ne näkyviin vetämällä hiirellä kyseiset kohdat esiin. Taulukon solujen muotoiluja saattaa joutua muuttamaan Excel-laskentojen tekemiseksi. Osa soluista tulee tekstinä, jolloin kaavojen kirjoittaminen ei toimi ennen muotoilun muuttamista.

 

 

 

 

Lisätietoja

  

Palautteet, kysymykset ja muut yhteydenotot voi tehdä sivun alapalkin Palaute-linkin kautta.