Siirry pääsisältöön

Ravintotase 2011 ennakko ja 2010 lopulliset tiedot

Julkaistu 29.6.2012

 

  • Viljan kokonaiskulutus oli vuonna 2011 yhteensä 79 kiloa henkeä kohti. Siitä oli vehnää noin 60 prosenttia, ruista viidennes ja kauraa ja riisiä kumpaakin 7 prosenttia. Vehnän kulutus laski vajaan kilon, kauran kulutus oli sen sijaan vajaat puoli kiloa edellisvuotta suurempaa.
  • Tuoreiden hedelmien kulutus kasvoi 7 prosenttia edellisvuodesta eli keskimäärin 50,5 kiloon henkeä kohti.
  • Lihaa kulutettiin vuonna 2011 henkeä kohti keskimäärin noin 78 kiloa, kun mukaan lasketaan myös riista ja syötävät elimet. Sianlihan kulutus kasvoi lähes viisi prosenttia ja siipikarjanlihan puoli prosenttia. Naudanlihan kulutus pysyi edellisvuoden tasolla.
  • Kananmunien kulutus oli vuonna 2011 keskimäärin 10 kiloa henkeä kohti. Kasvua edellisvuodesta oli kolme prosenttia.
  • Maitoa kului vuonna 2011 henkeä kohti 129 litraa, josta täysmaitoa oli 10 prosenttia, kevytmaitoa noin puolet ja rasvatonta maitoa noin 40 prosenttia. Täysmaidon kulutus kasvoi litran ja rasvattoman maidon kulutus väheni 2,5 litraa edellisvuoteen verrattuna.
  • Voita kulutettiin viime vuonna keskimäärin neljä kiloa kohti. Lisäystä edellisvuodesta oli 20 prosenttia.
Elintarvikkeiden kulutus henkeä kohti

Allow functional cookies to show the embedded graph.