Siirry pääsisältöön

Ravintotase 2012 ennakko ja 2011 lopulliset tiedot

Julkaistu 20.9.2013
  • Viljaa kulutettiin vuonna 2012 yhteensä 79,2 kiloa henkeä kohti. Määrästä oli vehnää 47, ruista 15,5, kauraa ja riisiä kumpaakin reilu 5 kiloa.Vehnän kulutus nousi reilun kilon edellisvuodesta, kauran ja rukiin kulutus sen sijaan pieneni noin puoli kiloa.
  • Tuoreita hedelmiä kului keskimäärin 51,5 kiloa henkeä kohti. Kasvua edellisvuodesta oli vajaan prosentin verran.
  • Lihan kulutus pysyi suunnilleen edellisvuoden tasolla. Vuonna 2012 kulutus oli henkeä kohti keskimäärin 77,5 kiloa, kun mukaan lasketaan myös riista ja syötävät elimet. Siipikarjanlihan kulutus kasvoi kolme prosenttia ja naudanlihan vajaan prosentin verran. Sianlihan kulutus sen sijaan laski reilun prosentin edellisvuodesta.
  • Kananmunien kulutus kasvoi kuusi prosenttia edellisvuodesta eli 10,6 kiloon henkeä kohti.
  • Maitoa juotiin vuonna 2012 keskimäärin noin 130 litraa, josta noin puolet oli kevytmaitoa, 40 prosenttia rasvatonta ja 10 prosenttia täysmaitoa. Täysmaidon kulutus kasvoi vajaat 10 prosenttia ja kevytmaidon noin prosentin. Rasvattoman maidon kulutus väheni jo toisen vuonna peräkkäin, mutta lasku oli puolet lievempää kuin edellisvuonna.
  • Voin kulutus kasvoi edelleen, mutta maltillisemmin kuin edellisenä vuonna. Voita kulutettiin viime vuonna keskimäärin runsaat neljä kiloa ja rasvaseoksia kolme kiloa henkeä kohti. Juustoa syötiin 22 kiloa henkeä kohti, kilon verran edellisvuotta enemmän.
Elintarvikkeiden kulutus henkeä kohti

Allow functional cookies to show the embedded graph.