Julkaistu 27.6.2014
Ravintotase 2013 ennakko ja 2012 lopulliset tiedot
Julkaistu 27.6.2014
- Siipikarjanlihaa syötiin puoli kiloa edellisvuotta enemmän, keskimäärin 19,5 kiloa henkeä kohti. Naudan- ja sianlihan kulutus pieneni, kummankin puolella kilolla. Naudanlihaa kului 18,4 ja sianlihaa 35,6 kiloa.
- Kananmunien kulutuksessa ei ollut suurta muutosta edelliseen vuoteen verrattuna. Niitä kului keskimäärin 10,7 kiloa.
- Maitoa juotiin vuonna 2013 keskimäärin noin 129 litraa, josta noin puolet oli kevytmaitoa, 40 prosenttia rasvatonta ja 10 prosenttia täysmaitoa. Täysmaidon kulutus kasvoi 3 prosenttia ja rasvattoman maidon noin prosentin verran. Kevytmaidon kulutus pieneni puolitoista prosenttia.
- Voin kulutus kasvoi edelleen hieman. Sitä kului viime vuonna keskimäärin 4,4 kiloa henkeä kohti.
- Juuston kulutus kasvoi kuusi prosenttia reiluun 23 kiloon henkeä kohti.
- Viljan kokonaiskulutus laski prosentin verran edellisestä vuodesta, 80 kiloon. Vehnän kulutus pieneni vajaan kilon verran. Rukiin, ohran ja kauran kulutus kasvoi edellisvuodesta. Riisiä kulutus oli edellisen vuoden tasolla.
- Hedelmien kulutuksessa ei tapahtunut paljon muutosta. Tuoreita hedelmiä kului keskimäärin reilu 51 kiloa kuten edellisenä vuonna.
Elintarvikkeiden kulutus henkeä kohti
Allow functional cookies to show the embedded graph.