Siirry pääsisältöön

Ravintotase 2013 ennakko ja 2012 lopulliset tiedot

Julkaistu 27.6.2014
  • Siipikarjanlihaa syötiin puoli kiloa edellisvuotta enemmän, keskimäärin 19,5 kiloa henkeä kohti. Naudan- ja sianlihan kulutus pieneni, kummankin puolella kilolla. Naudanlihaa kului 18,4 ja sianlihaa 35,6 kiloa.
  • Kananmunien kulutuksessa ei ollut suurta muutosta edelliseen vuoteen verrattuna. Niitä kului keskimäärin 10,7 kiloa.
  • Maitoa juotiin vuonna 2013 keskimäärin noin 129 litraa, josta noin puolet oli kevytmaitoa, 40 prosenttia rasvatonta ja 10 prosenttia täysmaitoa. Täysmaidon kulutus kasvoi 3 prosenttia ja rasvattoman maidon noin prosentin verran. Kevytmaidon kulutus pieneni puolitoista prosenttia.
  • Voin kulutus kasvoi edelleen hieman. Sitä kului viime vuonna keskimäärin 4,4 kiloa henkeä kohti.
  • Juuston kulutus kasvoi kuusi prosenttia reiluun 23 kiloon henkeä kohti.
  • Viljan kokonaiskulutus laski prosentin verran edellisestä vuodesta, 80 kiloon. Vehnän kulutus pieneni vajaan kilon verran. Rukiin, ohran ja kauran kulutus kasvoi edellisvuodesta. Riisiä kulutus oli edellisen vuoden tasolla.
  • Hedelmien kulutuksessa ei tapahtunut paljon muutosta. Tuoreita hedelmiä kului keskimäärin reilu 51 kiloa kuten edellisenä vuonna.
Elintarvikkeiden kulutus henkeä kohti

Allow functional cookies to show the embedded graph.