Julkaistu 29.6.2016
Vesiviljely 2015
Julkaistu 29.6.2016
- Suomessa kasvatettiin vuonna 2015 noin 14,9 miljoonaa kiloa kalaa ihmisravinnoksi. Kokonaistuotannon määrä oli noin 1,4 miljoonaa kiloa suurempi kuin vuonna 2014.
- Kirjolohta tuotettiin 13,9 miljoonaa kiloa, joka oli yli 90 prosenttia koko ruokakalatuotannosta. Viljellyn siian tuotanto oli noin 0,8 miljoonaa kiloa, joka on lähes sama kuin vuonna 2014.
- Muita viljeltyjä ruokakalalajeja kuten taimenta, nieriää, sampia, kuhaa ja harjusta viljeltiin yhteensä noin 0,2 miljoonaa kiloa. Kirjolohen mätiä tuotettiin elintarvikkeeksi 0,4 miljoonaa kiloa.
- Kirjolohen tuotannon arvo vuonna 2015 oli 46,1 miljoonaa euroa ja siian 7,1 miljoonaa euroa. Koko ruokakalatuotannon arvo oli yhteensä 55,6 miljoonaa eli sama kuin vuonna 2014. Arvon pysyminen edellisvuoden tasolla selittyy pääasiassa kirjolohen lihan ja mädin alhaisemmilla tuottajahinnoilla.
- Ruokakalan lisäksi kalaa viljellään myös istutettavaksi luonnonvesiin. Erikokoisia kalanpoikasia, vastakuoriutuneet pois lukien, tuotettiin istutuksiin ja jatkokasvatukseen yhteensä noin 50 miljoonaa yksilöä.
- Vuonna 2015 Suomessa toimi 293 kalanviljely-yritystä. Ruokakalaa kasvatettiin 162 laitoksella ja poikasia 90 laitoksella. Luonnonravintolammikkoviljelijöitä oli 185.
Allow functional cookies to show the embedded graph.
Muut tilastoon liittyvät taulut
Allow functional cookies to show the embedded graph.