Siirry pääsisältöön

Kalajalosteiden tuotanto 2017

Julkaistu 24.10.2018
  • Suomalaiset yritykset jalostivat 79 miljoonaa kiloa kalaa vuonna 2017. Määrä oli sama kuin vuonna 2015, jolloin kalajalosteiden tuotantoa tilastoitiin edellisen kerran.
  • Jalosteiden raaka-aineena käytetystä kalasta 51 miljoonaa kiloa oli kotimaista ja 28 miljoonaa kiloa ulkomailta tuotua. Kotimaisen kalan osuus kasvoi ja ulkomaisen vastaavasti pieneni yli kymmenen prosenttia vuoteen 2015 verrattuna.
  • Kokonaisen silakan ja kilohailin pakastus vientiin kasvoi lähes seitsemän miljoonaa kiloa vajaasta 14 miljoonasta kilosta yli 20 miljoonaan kiloon.
  • Norjalaisen tuontilohen jalostusmäärä pieneni lähes seitsemän miljoonaa kiloa vajaaseen 25 miljoonaan kiloon.
  • Fileiksi tai muiksi tuorevalmisteiksi jalostettiin kotimaista kalaa ja tuontikalaa molempia 19 miljoonaa kiloa. Pidemmälle jalostettuihin tuotteisiin käytettiin 13 miljoonaa kiloa kalaa, josta yli puolet oli kotimaista.
  • Silakan ohella jalostusteollisuudessa käytettiin eniten lohta, kirjolohta ja siikaa. Näiden neljän lajin osuus kaikesta kalaraaka-aineesta oli 96 prosenttia.
  • Kalaa jalostaneita yrityksiä oli 143, joista yli puoli miljoona kiloa jalostaneita oli 23. Ne jalostivat 93 prosenttia koko jalostetun kalan määrästä.

Allow functional cookies to show the embedded graph.

Allow functional cookies to show the embedded graph.