Siirry pääsisältöön

Kalan kulutus 2018

Julkaistu 20.11.2019
  • Suomalaiset kuluttivat kotimaista kalaa vajaa neljä kiloa ja tuontikalaa hieman yli yhdeksän kiloa asukasta kohti vuonna 2018.Kotimaisen kalan kulutus on laskettu muikkua lukuun ottamatta fileepainona ja tuontikalan kulutus pääosin tuotepainona. Muikun kulutus on laskettu peratun kalan painona.
  • Kotimaisista lajeista eniten kulutettiin kasvatettua kirjolohta (1,2 kiloa) ja ulkomaisista lajeista kasvatettua lohta (3,5 kiloa). Tuontilohen kulutus väheni edellisvuoteen verrattuna 13 prosenttia.
  • Kotimaisista luonnonkaloista eniten syötiin muikkua (0,46 kiloa). Seuraavina olivat hauki (0,44 kiloa), ahven (0,40 kiloa), kuha (0,34 kiloa), silakka (0,31 kiloa) ja siika (0,23 kiloa).
  • Norjalaisen kasvatetun lohen jälkeen eniten ulkomaisista tuotteista kulutettiin tonnikalasäilykkeitä ja –valmisteita, kasvatettua kirjolohta, sillisäilykkeitä, pakastettua seitiä sekä katkarapuja ja katkaraputuotteita.
Kotimaisen kalan ja tuontikalan kulutus Suomessa

Allow functional cookies to show the embedded graph.