Siirry pääsisältöön

Lihantuotanto, vuosi 2020

Julkaistu 26.2.2021

 

  • Lihaa tuotettiin viime vuonna ennätysmäärä, vajaa 410 miljoonaa kiloa, mikä on reilu kaksi prosenttia enemmän kuin vuonna 2019. Siipikarjanlihan ja sianlihan tuotanto kasvoivat, kun taas naudanlihan ja lampaanlihan tuotanto väheni edellisvuodesta.
  • Naudanlihaa tuotettiin 87 miljoonaa kiloa, mikä on noin prosentin vähemmän kuin edellisvuonna. Teurasmäärät vähenivät, mutta ruhopainot kasvoivat. Liharotuisten nautojen osuus tuotannosta oli vajaa 20 prosenttia.
  • Sianlihan tuotanto kasvoi kolme prosenttia, ja sianlihaa tuotettiin noin 176 miljoonaa kiloa.
  • Siipikarjanlihan tuotanto jatkoi kasvuaan, ja tuotanto oli reilu 145 miljoonaa kiloa. Tuotanto kasvoi neljä prosenttia edellisvuodesta.
  • Lampaanlihaa tuotettiin noin 1,4 miljoonaa kiloa, mikä on kolme prosenttia vähemmän kuin vuonna 2019.
  • Luomulihaa tuotettiin 4,4 miljoonaa kiloa, mikä 17 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Luomunaudanlihan tuotanto lisääntyi edellisvuodesta. Luomusianlihaa tuotettiin hieman edellisvuotta vähemmän, ja luomulampaanlihan tuotanto oli lähes samalla tasolla.

HUOM!

Tilastotietokannan rakenne on muuttunut (Lihantuotanto).  Asiakkaan mahdollisesti tekemät vanhat linkit eivät enää toimi, joten ne on päivitettävä.

Jatkossa tiedot alueittaisesta lihantuotannosta löytyvät Lihantuotantotilaston alta tilastotietokannasta.

Allow functional cookies to show the embedded graph.