Siirry pääsisältöön

Ravintotase 2016 ennakko ja 2015 lopulliset tiedot

Julkaistu 29.6.2017
  • Viljan kokonaiskulutus nousi prosentin, 80 kiloon. Vehnän, kauran ja riisin kulutus kasvoi noin puoli kiloa. Rukiin kulutus pysyi lähes ennallaan. Ohran kulutus sen sijaan pieneni noin puoli kiloa.
  • Siipikarjanlihaa syötiin vuonna 2016 lähes yhdeksän prosenttia edellisvuotta enemmän. Naudan-, sian- ja lampaanlihan kulutus oli edellisen vuoden tasolla.
  • Kananmunien kulutus jatkoi edelleen kasvuaan. Kananmunia syötiin vuonna 2016 lähes 12 kiloa henkeä kohti eli noin kolme prosenttia edellisvuotta enemmän.
  • Rasvattoman maidon kulutus pieneni edellisvuodesta lähes kymmenen prosenttia. Kevytmaidon ja täysmaidon kulutus pysyi lähes edellisvuoden tasolla. Kaikkiaan vuonna 2016 maitoa juotiin 118 litraa henkeä kohti – neljä prosenttia edellisvuotta vähemmän.
  • Piimän kulutus laski hieman vähemmän kuin edellisvuonna ja viilin kulutus oli suunnilleen edellisvuoden luokkaa. Jogurttia kului sen sijaan viitisen prosenttia edellisvuotta vähemmän.
  • Tuoreiden hedelmien kulutus kasvoi noin viisi prosenttia edellisvuodesta reiluun 60 kiloon. Hedelmäsäilykkeitä ja kuivattuja hedelmiä syötiin yhteensä noin seitsemän kiloa.

    Lue tiedote

Elintarvikkeiden kulutus henkeä kohti

Allow functional cookies to show the embedded graph.