Siirry pääsisältöön

Ravintotase 2017 ennakko ja 2016 lopulliset tiedot

Julkaistu 29.6.2018
  • Siipikarjanlihaa syötiin vuonna 2017 kuusi prosenttia edellisvuotta enemmän. Naudanlihan kulutus kasvoi prosentin verran. Sianlihan kulutus sen sijaan laski vajaa neljä prosenttia.
  • Rasvattoman maidon kulutus pieneni edellisvuodesta yli 14 prosenttia. Kevytmaidon kulutus pysyi lähes samalla tasolla kuin edellisenä vuonna. Täysmaidon kulutus sen sijaan kasvoi seitsemän prosenttia. Kaikkiaan vuonna 2017 maitoa juotiin 112 litraa henkeä kohti – viisi prosenttia edellisvuotta vähemmän.
  • Piimän ja viilin kulutus laski noin kuusi prosenttia edellisvuodesta. Jogurttia kului saman verran kuin vuonna 2016 eli 20 kiloa henkeä kohti.
  • Juustoa syötiin vuonna 2017 hieman alle 26 kiloa ja kananmunia lähes 12 kiloa henkeä kohti.
  • Viljan kokonaiskulutus nousi vajaan prosentin, 80 kiloon. Kauran kulutus kasvoi kilon verran ja riisin kulutus 0,2 kiloa. Vehnän, rukiin ja ohran kulutus pysyi lähes ennallaan.
  • Sitrushedelmien kulutus laski kymmenen prosenttia, 13 kiloon henkeä kohti. Muiden tuoreiden hedelmien kulutus pysyi lähes ennallaan 46 kilossa. Hedelmäsäilykkeitä ja kuivattuja hedelmiä syötiin yhteensä vajaa seitsemän kiloa.
Elintarvikkeiden kulutus henkeä kohti

Allow functional cookies to show the embedded graph.