Hoppa till huvudinnehållet

Köttproduktion, år 2019

Publicerad 28.2.2020
  • I fjol producerades cirka 400 miljoner kilo kött, dvs. knappt två procent mer än 2018.
  • Produktionen av nötkött ökade med en procent till knappt 88 miljoner kilo.
  • Produktionen av svinkött uppgick till drygt 171 miljoner kilo vilket är en procent mer än 2018.
  • Produktionen av fjäderfäkött fortsatte att öka i fjol och uppgick till drygt 139 miljoner kilo. Både produktionen av kycklingkött och produktionen av kalkonkött ökade med tre procent jämfört med 2018.
  • I fjol visade produktionen av lammkött en liten minskning. Produktionen av lammkött uppgick till cirka 1,5 miljoner kilo vilket är knapp två procent mindre än 2018.
  • År 2019 var den ekologiska köttproduktionen 3,8 miljoner kilo vilket är knappt två procent mer än 2018.  

Allow functional cookies to show the embedded graph.