Publicerad 5.2.2020
Lantbruksprodukternas producentpriser, år 2019
Publicerad 5.2.2020
Producentpriser 2019 i medeltal (förändring från föregående år inom parentes)
- mjölk (kvalitetsklass E) 35,09 c/l (-2 %)
- tjurkött 3,52 euro/kg (0 %)
- svinkött (gödsvin) 1,61 euro/kg (+4 %)
- lammkött 3,77 euro/kg (0 %)
- broilerkött 1,36 euro/kg (+3 %)
- ägg (burhöns) 0,90 euro/kg (+2 %)
- ägg (golvhöns) 1,11 euro/kg (+2 %)
- ägg (utehöns) 1,38 euro/kg (0 %)
- ägg (ekoproduktion) 2,57 euro/kg (-3 %)
- matpotatis 0,20 euro/kg (+6 %)
- vete (grundpris) 175 euro/ton (-1 %)
- råg (grundpris) 168 euro/ton (-7 %)
- korn (grundpris) 166 euro/ton (-4 %)
- havre (grundpris) 171 euro/ton (-4 %)
- rybs/raps (grundpris) 366 euro/ton (+3 %)
Läs mer:
Mer inhemsk råg än industrin behöver
Mjölkproduktionen minskade något 2019 - producentpriser låg på samma nivå
Köttproduktionen ökade och producentpriserna steg en aning 2019
Andra statistikens tabeller
Allow functional cookies to show the embedded graph.